Ring til os på 20 64 28 20 eller mail: ae@algeexpressen.dk

AlgeExpressen dækker hele Danmark

SPØRGSMÅL  Hvid pil

Flisepest – Hvad er det?

Flisepest er lav som der findes over 900 forskellige arter af i Danmark. Flisepest kaldes også for lichener, hvor hver af de over 900 forskellige arter har hver deres navn.

Flisepest trives bedst hvor der er skygge, så eksempelvis fliser beliggende nord for huset, under et stort træ og lignende steder.

Direkte sollys over længere perioder vil udtørre flisepesten så den visner og forsvinder. Selvom sollyset kan fjerne flisepest er sollyset dog en nødvendighed for flisepest kan leve. Flisepest er ikke afhængig af organisk næring, men kræver blot at der er lys og fugt.

Flisepest kan ses som blomsterlignende udvækster på fliserne. Farven på flisepest varierer fra art til art, og kan derfor ses som gule, grønne, hvide og sorte udvækster.

I takt med at der er kommet skrappere miljøkrav i Danmark er mængden af svovl i luften blevet begrænset hvilket har medført at der kommer mere flisepest i de danske haver.

Udover fliser på terrassen, i indkørslen og andre havefliser kan flisepest vokse på steder som klipper, bark, hustage og lignende næringsfattige steder.

Flisepest behandling

Er der kommet flisepest på terrassefliserne eller belægningsstenene i indkørslen kan du bestille en flisepest behandling hos Alge Expressen. Afhængigt af hvor hårdt fliserne er ramt af flisepest har vi flere forskellige typer af behandling som du kan finde her:

Algebehandling af fliser: Algebehandlingen er den mildeste af vores behandlinger hvor vi fordeler fliserens over fliserne og herefter vil algebehandlingen i samarbejde med regnvand bekæmper alger, mos og flisepest.

Rensning af fliser: Fliserne renses nænsomt men effektivt. Da flisepest ofte trækker ned i fliserne vil rensningen sjældent være nok til at fjerne flisepest fra fliserne.

Rensning og algebehandling af fliserne: Først renses fliserne og herefter udføres algebehandlingen som vil trække ned i fliserne og bekæmpe flisepesten.

Algerensning og imprægnering: Igen vil rensningen alene kunne have problemer med at fjerne flisepest. Efter rensningen vil en imprægnering af fliserne lukke af for at mos, alger og flisepest kan få fat i flisernes overflade.

Rensning, algefjerner og imprægnering af fliser: Er flisebelægningen hårdt ramt og vil du sikre dig en flot terrasse i lang tid, kan denne behandling være det rigtige valg. Fliserne renses og algebehandles, hvorefter fliserne imprægneres.

Du kan også bestille via telefon 2064 2820 eller på mail ae@algeexpressen.dk.

Gør det selv behandlinger

Der er flere måder hvorpå du selv kan gå i gang med at bekæmpe flisepest på, men det kræver enten hårdt fysisk arbejde eller en langvarig indsats.

Luk sollyset ude

Flisepest er som tidligere nævnt afhængig af sollys og du kan derfor slippe af med flisepesten ved at lukke sollyset ude.

I løbet af vinterhalvåret kan du fordele et tykt lag sand over flisebelægningen som skal forblive på fliserne frem til foråret. Blæser der sand væk skal der fyldes nyt på.

Det er også muligt at lukke sollyset væk med en presenning, en tyk ukrudtsdug eller lignende. Sørg for at sådanne afdækninger af fliserne bliver holdt godt på plads så det ikke blæser væk med en efterårsstorm.

Slib flisepest af fliserne

Med fugesand og en stiv kost er det muligt at slibe flisepest, mos og alger væk fra fliserne. Fugesand har skarpe kanter og fungerer derfor lidt som sandpapir når det fejes frem og tilbage over fliserne.

Ligesom vores rensning af fliser kan denne behandling ikke altid fjerne flisepest da fugesandet sliber ved flisernes overflade og flisepest sagtens kan komme til at sidde dybere i fliserne.

Sådan fjerner du ikke flisepest

Vi har hørt fra flere at de er blevet anbefalet brugen af en højtryksrenser til at fjerne flisepest med. Det kan vi ikke anbefale da højtryksrenseren vil gøre overfladen på fliser og belægningssten mere ru.

Eddike anbefales også nogen steder til at fjerne alger, mos og flisepest fra fliser, men eddiken fjerner ikke kun flisepest og alger. Eddiken nedbryder cementen som betonfliser er støbt af og dermed nedbrydes fliserne.

Kaustisk soda blandet med vand er heller ikke en løsning til bekæmpelse af flisepest som vi vil anbefale at prøve.

Bestil behandling af flisepest, mos og alger

Du kan bestille en behandling af fliserne her fra siden, på mail: ae@algeexpressen.dk eller på telefon 2064 2820.

Husk, at du hos Alge Expressen kan tegne et årsabonnement på fliserens, så du slipper for at bekymre dig om alger på fliser – det gør vi for dig. Vi kontakter dig altid, før vi kommer, så du ved, vi er på vej.

Derfor skal du vælge Alge Expressen

 

✔︎ Vi afdækker dine behov i samarbejde med dig.

 

 ✔︎ Vi giver uforpligtende tilbud.

 

 ✔︎ Vi har erfarne medarbejdere, som kan deres kram, og udfører arbejdet i høj  kvalitet.

 

 ✔︎ Vi har tilfredse kunder, som vender tilbage igen og igen.

 

 ✔︎ Vi er en seriøs samarbejdspartner, som kommer på det aftalte tidspunkt.

 

 ✔︎ Vi dækker hele Danmark.

 

 ✔︎ Vi glæder os til at hjælpe dig med dit projekt.

 

Ring til AlgeExpressen nu på 20642820

Vi samarbejder med:

Ring til AlgeExpressen nu på 20642820
Image

Derfor skal du vælge Alge Expressen...

✔︎ Vi afdækker dine behov i samarbejde med dig

✔︎ Vi giver uforpligtende tilbud

✔︎ Vi har erfarne medarbejdere, som kan deres kram, og udfører arbejdet i høj kvalitet

✔︎ Vi har tilfredse kunder, som vender tilbage igen og igen

✔︎ Vi er en seriøs samarbejdspartner, som kommer på det aftalte tidspunkt

✔︎ Vi dækker hele Danmark

Skriv dig op til nyheder fra Alge Ekspressen.
Vi lover ikke at fylde din mail-boks

Alge Expressen

Vi er et landsdækkende firma med hovedkontor i Trekantsområdet og distriktskontor på Sjælland, som hovedsageligt renser, algebehandler og imprægnerer fliser, tage, facader og træterrasser for både private og erhvervskunder.

Kontakt

Man - Fre. 8.00-16.00 
Ådalsvej 5
6040 Egtved
Tlf. 20 64 28 20 

Cvr: 39862255

ae@algeexpressen.dk

Alge Expressen

Vi er et landsdækkende firma med hovedkontor i Trekantsområdet og distriktskontor på Sjælland, som hovedsageligt renser, algebehandler og imprægnerer fliser, tage, facader og træterrasser for både private og erhvervskunder.

Kontakt

Man - Fre. 8.00-16.00 
Ådalsvej 5
6040 Egtved
Tlf. 20 64 28 20

 

Cvr: 39862255
ae@algeexpressen.dk